Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou a drožďovo-slaninovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 250-300 g růžičkové kapusty (již vařené)
- 3 velké brambory
- mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
- pažitka nebo petrželka
- Drožďovo-slaninové knedlíčky:
- slanina
- kostka droždí
- 1 vejce
- 1-2 stroužky česneku
- 4 PL strouhanky
- mletý pepř z mlýnku
- majoránka
Postup Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou a drožďovo-slaninovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Polévka: Do dvoulitrového hrnce dáme vodu (cca 1 litru), na kostky nakrájené brambory, růžičkovou kapustu (vařená), drcený kmín, trochu osolíme a vaříme do změknutí brambor. Pak k tomu přidáme kuřecí polévku s masem-pokud kuřecí polévku nemáte, můžete jí nahradit kuřecím nebo zeleninovým vývarem z kostky a na závěr do ní přidat nakrájené uzené maso nebo klobásu. Nakonec polévku dle potřeby dochutíme. Knedlíčky z droždí a slaniny Na menší pánvi nasucho osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, když pustí tuk a začne růžovět, tak jí i s vysmaženým tukem přendáme do keramické misky. Do pánve pak rozdrobíme droždí a necháme ho na ploténce při mírné teplptě rozpustit. Drožďovou kašičku nalijeme do misky ke slanině, přidáme vejce, čerstvý mletý pepř, propasírovaný česnek, majoránku a strouhanku. Dobře promícháme a rukama smočenýma ve vodě vytvarujeme knedlíčky, které dáme povařit cca 5 min. do vroucí polévky nebo do slané vody.