Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou a drožďovo-slaninovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

250-300 g růžičkové kapusty (již vařené)
3 velké brambory
mletý pepř
drcený kmín
sůl
pažitka nebo petrželka
Drožďovo-slaninové knedlíčky:
slanina
kostka droždí
1 vejce
1-2 stroužky česneku
4 PL strouhanky
mletý pepř z mlýnku
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Polévka: Do dvoulitrového hrnce dáme vodu (cca 1 litru), na kostky nakrájené brambory, růžičkovou kapustu (vařená), drcený kmín, trochu osolíme a vaříme do změknutí brambor. Pak k tomu přidáme kuřecí polévku s masem-pokud kuřecí polévku nemáte, můžete jí nahradit kuřecím nebo zeleninovým vývarem z kostky a na závěr do ní přidat nakrájené uzené maso nebo klobásu. Nakonec polévku dle potřeby dochutíme. Knedlíčky z droždí a slaniny Na menší pánvi nasucho osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, když pustí tuk a začne růžovět, tak jí i s vysmaženým tukem přendáme do keramické misky. Do pánve pak rozdrobíme droždí a necháme ho na ploténce při mírné teplptě rozpustit. Drožďovou kašičku nalijeme do misky ke slanině, přidáme vejce, čerstvý mletý pepř, propasírovaný česnek, majoránku a strouhanku. Dobře promícháme a rukama smočenýma ve vodě vytvarujeme knedlíčky, které dáme povařit cca 5 min. do vroucí polévky nebo do slané vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!