Velikonoční muffinky s bílou čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g bílé čokolády
- 90 g třtinového cukru Muscovado
- 100 g másla
- 2 vejce
- 4 lžíce Créme Fraiche
- 4 lžíce Hruškovice
- 130 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g sušených borůvek
- sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
- 100 g marcipánu
- zelená potravinářská barva
Postup Velikonoční muffinky s bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Tepluvdornou misku postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Vsypte do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu muscovado a nechte pozvolna rozpustit. Sundejte misku z ohně a za občasného promíchání nechte zchladnout.
Mezitím si prošlehejte 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi créme fraiche.
Jakmile čokoládová směs zchladne (může být vlažná, ale ne horká), přilijte k ní prošlehané vejce.
Těsto ovoňte 4 lžícemi hruškovice a pořádně promíchejte.
Rozehřejte si troubu na 160°C.
Zvlášť smíchejte 130 g hladké mouky se 2 lžičkami prášku do pečiva a prosejte ji do těsta. Nakonec do směsi přisypte 100 g sušených borůvek a pořádně promíchejte.
Malé formičky na muffinky přesuňte na plech, vyložte papírovými košíčky (nebo mírně vymažte olejem) a do dvou třetin je naplňte těstem.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut.
Zatímco máte muffinky v troubě, obarvěte si marcipán na zeleno podle tohoto návodu (viz Poznámka). Jakmile budou muffinky nejen upečené, ale i zcela vychladlé, můžete se pustit do zdobení.
Zeleným marcipánem naplňte běžný lis na česnek a protlačením získáte stébla trávy“, kterými dodekorujete vršek pečiva. Střed trávy trochu vyberte, aby vám vzniklo jakého hnízdo, do něhož zasadíte lentilkové vajíčko.