Domácí nudle široké

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 vejce
2 skořápky vody
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce, vodu a hrubou mouku do tuhého těsta;bohužel nemohu uvést přesné množství mouky, protože není vždy stejné - záleží na tom, zda připravujete k jídlu na tentýž den (méně tuhé), nebo na schování na později;množství se také liší dle druhu mouky.

  2. Vyválíme dvě tenké placky - pokud si myslíte, že už je dost tenké, tak ještě chvilku přidejte:o) Mé pravidlo: musí prosvítat vál.

  3. Těsto necháme proschnout (cca 2 hodiny).

  4. Nakrájíme širší nudle, které je možné použít jako klasické těstoviny (s mákem/cukrem/tvarohem). Nudle nakrájené na jemno pak používáme do polévky.

  5. Pokud chceme nudle uschovat, je důležité, aby po nakrájení ještě pořádně proschly, než dáme do sklenice (jinak zezelenají).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!