Domácí nudle široké
Recepty, Bezmasá jídlaPostup Domácí nudle široké
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vejce, vodu a hrubou mouku do tuhého těsta;bohužel nemohu uvést přesné množství mouky, protože není vždy stejné - záleží na tom, zda připravujete k jídlu na tentýž den (méně tuhé), nebo na schování na později;množství se také liší dle druhu mouky.
Vyválíme dvě tenké placky - pokud si myslíte, že už je dost tenké, tak ještě chvilku přidejte:o) Mé pravidlo: musí prosvítat vál.
Těsto necháme proschnout (cca 2 hodiny).
Nakrájíme širší nudle, které je možné použít jako klasické těstoviny (s mákem/cukrem/tvarohem). Nudle nakrájené na jemno pak používáme do polévky.
Pokud chceme nudle uschovat, je důležité, aby po nakrájení ještě pořádně proschly, než dáme do sklenice (jinak zezelenají).