Makovo- jablečný moučník s jahodami a kiwi

Recepty, Moučníky

Suroviny

1000 g jablek
4 kiwi
4-6 jahod
cukr krupice nebo cukr třtinový:
na jablečnou směs - 80 g
na těsto bez máku - 180 g
na těsto s mákem - 60 g
2 čajové lžičky Caro – rozpustný cereální nápoj
150 ml oleje
špetka skořice
1 čajová lžička citronové šťávy z jednoho citrónu
2 polévkové lžíce rumové tresti rumu
300 g polohrubé mouky
130 g čerstvě umletého mletého máku
4 vejce
1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
1 čokoláda na polevu
jahody
kiwi
2 polévkové lžíce másla na plech + polevu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme s cukrem, skořicí a šťávou z citronu. Oddělíme bílky od žloutků. Mouku smícháme se sodou.

  2. Žloutky ve šlehači vyšleháme s cukrem, olejem, vodou a rumovou trestí do pěnové konzistence. Postupně přisypáváme mouku se sodou a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. V druhé misce smícháme čerstvě umletý mák s Carem a cukrem. Přidáme cca 1/3 vyšlehaného těsta a vše dobře zamícháme.

  4. Jablka,která jsme podusili s cukrem, skořicí a šťávou z citronu rozložíme na pečící papír na plechu, který jsme potřeli máslem.

  5. Na jablečnou směs nalijeme makové těsto a na něj pak nalijeme zbytek ušlehaného těsta. Do těsta pak vložíme kousky nakrájených jahod.

  6. Pečeme na 160 stupňů po dobu cca 40-45 minut.

  7. Po vychladnutí vyklopíme (jablka jsou pak nahoře) a potřeme čokoládovou polevou. Zdobíme kiwi nebo jahodami nebo plátky jablek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!