Špaldové lívanečky s vločkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

200 g celozrnné špaldové mouky
100 g ovesných vloček
500 ml rostlinného mléka
4 vejce
30 g třtinového cukru (very dark)
20 g droždí
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. V malé mističce rozmícháme droždí s cukrem do tekuté konzistence a necháme v teple pracovat.

  2. Ve větší míse smícháme vločky s moukou a mlékem.

  3. Jakmile nám kvásek vyběhl, přelijeme ho do velké mísy ke směsi, přidáme vejce a skořici. Důkladně promícháme metličkou, abychom měli těsto hladké, bez hrudek. Necháme stranou odpočinout cca 30-60min (podle času).

  4. Nyní už jen stačí rozpálit lívanečník a na mírném plameni péct jednotlivé lívanečky.

  5. Jakmile máme hotovo, můžeme se do nich pustit. Ochutit si můžete každý podlé své chuti. U nás máme nejraději obalené ve skořici nebo s jogurtem a jahodovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!