Vykosťování kuřete od zad - fotopostup
Recepty, Drůbeží masoPostup Vykosťování kuřete od zad - fotopostup
Postup přípravy receptu
-
Postup při vykosťování může být dvojí. Někdo začíná od prsou, mně se osvědčilo začít od zad, protože tím dostanete úhlednější plát masa, přičemž nejvíc masa z prsou je uprostřed, díky čemuž se roláda dobře zatočí. Sledujte fotky - kuře položíte prsama dolů, naříznete kůži na zádech shora dolů a postupným odřezáváním dlouhým tenkým nožem oddělujete maso i s kůží od kostry.
Z kostí končetin oškrabete maso a kosti opatrně vykroutíte. Když dojdete k prsní části, začnete totéž provádět zrcadlově.
Po rozložení maso z prsou seříznete tam, kde je moc vysoké a doplníte jím místa, kde je masa méně.
Ze zbylé kostry můžete připravit vývar.