Kotlety plněné grilovací klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
120 g bílé grilovací klobásy
sůl
pepř
4 PL oleje
1 sklenička nakládané cibulky
2,5 dl vývaru nebo Hovězí gurmánský bujón
1 PL hladké mouky
1,25 dl šlehačky
2 KL hořčice
2 PL posekané petrželky
200 g žampionů
80 g dušené šunky
60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety opláchneme, osušíme a nakrojíme ostrým nožem kapsy.

  2. Ty naplníme masem z klobásy a spíchneme párátky. Osolíme opepříme.

  3. Na rozehřátém oleji kotlety opékáme asi 20 minut. (Já je pro jistotu pokladla máslem a dále ještě na chvíli do trouby, aby bylo maso krásně měkké, protože mi u řezníka kotlety nakrájeli moc tlusté). Hotové udržujeme teplé.

  4. V kastrůlku rozpustíme kousek másla zasypeme moukou, podlijeme vývarem, přidáme cibulky a krátce povaříme.

  5. Pak vmícháme šlehačku a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

  6. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  7. Šunku nakrájíme na proužky.

  8. Máslo rozpustíme a asi 5 minut na něm opékáme žampiony, pak přidáme šunku a ještě krátce opékáme.

  9. Šunku s žampiony naklademe na kotlety, přidáme omáčku s cibulkami. Podáváme s opečenými bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!