Kotlety plněné grilovací klobásou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 120 g bílé grilovací klobásy
- sůl
- pepř
- 4 PL oleje
- 1 sklenička nakládané cibulky
- 2,5 dl vývaru nebo Hovězí gurmánský bujón
- 1 PL hladké mouky
- 1,25 dl šlehačky
- 2 KL hořčice
- 2 PL posekané petrželky
- 200 g žampionů
- 80 g dušené šunky
- 60 g másla
Postup Kotlety plněné grilovací klobásou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety opláchneme, osušíme a nakrojíme ostrým nožem kapsy.
Ty naplníme masem z klobásy a spíchneme párátky. Osolíme opepříme.
Na rozehřátém oleji kotlety opékáme asi 20 minut. (Já je pro jistotu pokladla máslem a dále ještě na chvíli do trouby, aby bylo maso krásně měkké, protože mi u řezníka kotlety nakrájeli moc tlusté). Hotové udržujeme teplé.
V kastrůlku rozpustíme kousek másla zasypeme moukou, podlijeme vývarem, přidáme cibulky a krátce povaříme.
Pak vmícháme šlehačku a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Šunku nakrájíme na proužky.
Máslo rozpustíme a asi 5 minut na něm opékáme žampiony, pak přidáme šunku a ještě krátce opékáme.
Šunku s žampiony naklademe na kotlety, přidáme omáčku s cibulkami. Podáváme s opečenými bramborem nebo bramborovou kaší.