Jablečné tiramisu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2-3 kg jablek (bez slupky a jader)
- balení dětských piškotů (kolem 200 g)
- cukr
- Granko
- zakysaná smetana (12%)
- rum
- vanilkový pudink
Postup Jablečné tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Jablka nakrájíme nadrobno a v hrnci je s 1 hrnkem vody a 2-3 lžícemi cukru vaříme do změknutí 15-20 minut.
Pudink rozmícháme v 1/2 hrnku vody, přidáme do jablek a 2-3 minuty promícháváme.
Do dortové formy vrstvíme střídavě piškoty a hotovou jablkovou směs.
Vrstvu piškotů vždy pokapeme 2 lžícemi rumu.
Na vrchu rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme grankem a dáme do lednice vychladit přes noc.