Jablečné tiramisu

Recepty, Moučníky

Suroviny

2-3 kg jablek (bez slupky a jader)
balení dětských piškotů (kolem 200 g)
cukr
Granko
zakysaná smetana (12%)
rum
vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme nadrobno a v hrnci je s 1 hrnkem vody a 2-3 lžícemi cukru vaříme do změknutí 15-20 minut.

  2. Pudink rozmícháme v 1/2 hrnku vody, přidáme do jablek a 2-3 minuty promícháváme.

  3. Do dortové formy vrstvíme střídavě piškoty a hotovou jablkovou směs.

  4. Vrstvu piškotů vždy pokapeme 2 lžícemi rumu.

  5. Na vrchu rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme grankem a dáme do lednice vychladit přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!