Jablečné lívanečky s bezovými květy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky
- 4 vejce
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 vanilkové cukry
- 250 ml mléka
- 4-5 nastrouhaných jablek (asi 150 g)
- trochu skořice
- 8-10 květů bezu
- trochu oleje nebo sádla na smažení
Postup Jablečné lívanečky s bezovými květy
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a otrhané maličké květy z bezu a klidně i tenčí bezové stonky (natrhané na kousky). Ještě jednou důkladně promícháme a smažíme dozlatova na pánvičce na rozpáleném oleji nebo sádle.
Upečené lívanečky můžeme obalit v cukru a skořici, nebo je jíst jen tak. Nejlepší jsou ještě teplé.