Boloňské špagety - zdravá verze

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 kuřecí prso
2 mrkve
80 g celeru
150 g rajčat
1 malý rajský protlak
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička olivového oleje
100 ml zeleninového vývaru
1 snítka rozmarýnu
2 polevkove lžíce strouhaného eidamu 20%
sůl
pepř
180 g celozrných špaget

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si spaříme rajčata. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Očištěný celer a mrkev nastrouháme na větší slzičky, cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme. Osmahneme na olivovém oleji spolu se zeleninou.

  3. Přidáme rozmačkaný čenek, protlak a rozmarýn.

  4. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Podáváme s vařenou těstovinou, posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!