Boloňské špagety - zdravá verze
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 kuřecí prso
- 2 mrkve
- 80 g celeru
- 150 g rajčat
- 1 malý rajský protlak
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička olivového oleje
- 100 ml zeleninového vývaru
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 polevkove lžíce strouhaného eidamu 20%
- sůl
- pepř
- 180 g celozrných špaget
Postup Boloňské špagety - zdravá verze
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si spaříme rajčata. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Očištěný celer a mrkev nastrouháme na větší slzičky, cibuli nakrájíme na kostičky.
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme. Osmahneme na olivovém oleji spolu se zeleninou.
Přidáme rozmačkaný čenek, protlak a rozmarýn.
Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Podáváme s vařenou těstovinou, posypané sýrem.