Bůček s kotletami, pečený na paprikách a cibulích

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g bůčku s kostí
4 vepřové kotlety
2 pokrájené zelené papriky
3 velké bílé cibule
hořčice
sůl, celý kmín, špetka červené sypké papriky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Bůček osolíme, posypeme kmínem a sladkou paprikou. Kotlety na krajích nařízneme, potřeme hořčicí. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky. Cibule pokrájíme na kolečka. Bůček poklademe na plech, přidáme pokrájené papriky a cibule.

  2. Zalijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Když je bůček propečenější, přidáme do pekáčku péci i připravené kotlety. Pečeme dál v rozehřáté troubě doměkka a dozlatova. Podáváme s červeným zelím a domácím knedlíkem s libečkem a strouhaným čedarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!