Kakaová roláda bez mouky se smetanou a jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 400 ml smetany ke šlehání
- ztužovač nemusí být
- pár čerstvých jahod
Postup Kakaová roláda bez mouky se smetanou a jahodami
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem a přidáme kakao.
Bílky vyšleháme do tuha a přimícháme do žloutků.
Troubu vyhřejeme na 200°C a těsto rozmažeme na pečící papír. Pečeme asi 10 minut.
Horkou srolujeme a necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme do tuha s cukrem a ztužovačem. Na vystydlou roládu namažeme smetanu a posypeme pokrájenými jahodami. Smotáme a necháme vychladit.