Dvoubarevná bábovka kakaová
Recepty, MoučníkySuroviny
- 130 g másla
- 200 g práškového cukru
- 4 vejce
- 125 ml mléka
- 250 g hrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 20 g kakaa
- 50 g oříšků
- + hrubá mouka a máslo na vymazání formy
Postup Dvoubarevná bábovka kakaová
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr a žloutky šleháme cca 5-10 minut.
Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těsta.
Polovinu těsta vylijeme do formy.
Do druhé poloviny přidáme kakao a oříšky a pořádně promícháme. Poté také vlijeme do formy.
Troubu předehřejeme na 175°C na horní a spodní pečení.
Bábovku pečeme 45-60 minut, záleží na tom, kdy se těsto nelepí na špejli.
Na formu přiložíme talíř a otočíme dnem nahoru. Na formu můžeme dát mokrou utěrku, aby forma rychleji zchladla a bábovka vypadla.
Nakonec pocukrujeme a můžeme podávat.