Dvoubarevná bábovka kakaová

Recepty, Moučníky

Suroviny

130 g másla
200 g práškového cukru
4 vejce
125 ml mléka
250 g hrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
20 g kakaa
50 g oříšků
+ hrubá mouka a máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a žloutky šleháme cca 5-10 minut.

  2. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těsta.

  4. Polovinu těsta vylijeme do formy.

  5. Do druhé poloviny přidáme kakao a oříšky a pořádně promícháme. Poté také vlijeme do formy.

  6. Troubu předehřejeme na 175°C na horní a spodní pečení.

  7. Bábovku pečeme 45-60 minut, záleží na tom, kdy se těsto nelepí na špejli.

  8. Na formu přiložíme talíř a otočíme dnem nahoru. Na formu můžeme dát mokrou utěrku, aby forma rychleji zchladla a bábovka vypadla.

  9. Nakonec pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!