Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Tmavé těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 - 3 lžíce kakaa
- 1/2 - 1 lžička skořice dle chuti
- 130 g cukru krupice
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 250 - 260 ml mléka
- 80 g oleje
- 1 vejce
- Světlé těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 130 g cukru krupice
- 1/2 vanilkového cukru
- 200 ml mléka
- 80 g oleje
- 1 vejce
- Na dohotovení:
- 500 g čestvého nebo mraženého červeného rybízu
- 2 lžíce cukru krupice
Postup Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem velice krátce prošleháme. Stačí jen chvilku do spojení těsta. Těsto má být dobře roztíratelné, takže ne moc husté.
Do hlubokého plechu s okraji vyloženého papírem na pečení vylijeme a rozetřeme tmavé těsto. Pak na celý povrch vylijeme světlé těsto a to tak, že se snažíme vytvořit hustou mřížku a těsto pak opatrně rozetřeme po celém povrchu. Opláchnutý a okapaný rybíz lehce promícháme s cukrem a posypeme povrch.
Plech vložíme do trouby předehřáté na cca 175 - 180°C a pečeme zhruba 40 minut.