Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 - 3 lžíce kakaa
1/2 - 1 lžička skořice dle chuti
130 g cukru krupice
1/2 sáčku vanilkového cukru
250 - 260 ml mléka
80 g oleje
1 vejce
Světlé těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
130 g cukru krupice
1/2 vanilkového cukru
200 ml mléka
80 g oleje
1 vejce
Na dohotovení:
500 g čestvého nebo mraženého červeného rybízu
2 lžíce cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem velice krátce prošleháme. Stačí jen chvilku do spojení těsta. Těsto má být dobře roztíratelné, takže ne moc husté.

  2. Do hlubokého plechu s okraji vyloženého papírem na pečení vylijeme a rozetřeme tmavé těsto. Pak na celý povrch vylijeme světlé těsto a to tak, že se snažíme vytvořit hustou mřížku a těsto pak opatrně rozetřeme po celém povrchu. Opláchnutý a okapaný rybíz lehce promícháme s cukrem a posypeme povrch.

  3. Plech vložíme do trouby předehřáté na cca 175 - 180°C a pečeme zhruba 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!