Rychlá podzimní zeleninová polévka s kuřecím masem

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vody
120 g kuřecího masa
450 g očistěné zeleniny (brambory, mrkev, celer, petržel, červená řepa, hlávkové zelí)
trochu čerstvého libečku
25 g dětské krupičky
sůl
možno trošku domácí Vegety

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso z prsou nakrájíme na drobné kousky, vložíme do osolené vody a necháme zavařit. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nakrájené zelí a nasekaný libeček. Kdo má domácí Vegetu, může trošku přidat. Necháme povařit, až zelenina změkne. Netrvá to dlouho.

  2. Nakonec za stálého prošlehávání metličkou do polévky vsypeme dětskou krupičku a pak za občasného promíchání chvíli mírným varem povaříme. Polévku ještě případně dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!