Kuřecí játra s houbami a celerovou kaší

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

cca 400 g kuřecích jater
2 hrsti sušených předem namočených hub
asi 50 g slaniny
sůl
pepř
1 cibule
snítka rozmarýnu
olej
plátek másla
masový vývar podle potřeby
trochu hladké mouky na zahuštění
Celerová kaše:
1/2 většího celeru nebo 1 malý
smetana podle potřeby
sůl
pepř
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Na hluboké pánvi rozpustíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, pokud je třeba, přidáme trochu oleje. Pak přidáme namočené houby, chvíli restujeme a přidáme játra očištěná od blan, na jemno nasekané lístky rozmarýnu. Osolíme a opepříme, opečeme.

  2. Zalijeme vývarem a hladkou moukou dobře rozmíchanou v troše vody. Povaříme a nakonec do omáčky vložíme plátek másla.

  3. Celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a celer tyčovým mixérem rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kousek másla a podle potřeby smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!