Kuřecí játra s houbami a celerovou kaší
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- cca 400 g kuřecích jater
- 2 hrsti sušených předem namočených hub
- asi 50 g slaniny
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- snítka rozmarýnu
- olej
- plátek másla
- masový vývar podle potřeby
- trochu hladké mouky na zahuštění
- Celerová kaše:
- 1/2 většího celeru nebo 1 malý
- smetana podle potřeby
- sůl
- pepř
- kousek másla
Postup Kuřecí játra s houbami a celerovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Na hluboké pánvi rozpustíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, pokud je třeba, přidáme trochu oleje. Pak přidáme namočené houby, chvíli restujeme a přidáme játra očištěná od blan, na jemno nasekané lístky rozmarýnu. Osolíme a opepříme, opečeme.
Zalijeme vývarem a hladkou moukou dobře rozmíchanou v troše vody. Povaříme a nakonec do omáčky vložíme plátek másla.
Celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a celer tyčovým mixérem rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kousek másla a podle potřeby smetanu.