Jednohubky s vinnou klobásou
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- vinná klobása
- strouhanka nebo hrubá mouka - na obalení
- olej na smažení
- plátky chleba
- čerstvá zelenina (okurka, paprika, ředkvička, cibule)
- hořčice nebo chilli pasta
Postup Jednohubky s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem).
Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku nebo hrubou mouku (můžeme i s kořením nebo bylinkami dle chuti) a kousky klobásy v ní obalíme protřásáním.
Pak je v pánvi nebo fritovacím hrnci osmažíme dozlatova.
Z chleba si vykrájíme tvořítkem kolečka, která můžeme potřít hořčicí, kečupem, na ně dáme například salát (natrhaný na kousky), plátky okurky, cibule, ředkvičky a kousek osmažené klobásy.