Kořeněná vinná klobása
Recepty, Jiné masoSuroviny
- vinná klobása
- hrubá mouka - na obalování
- koření: paprika, pepř, drcený kmín, kari...
- sušené bylinky: majoránka, petrželka, tymián...
- olej
Postup Kořeněná vinná klobása
Postup přípravy receptu
-
Klobásu nakrájíme na kousky cca 20 - 30 cm dlouhé a stočíme je do šneku, ne příliš pevně, aby ve středu zůstala mezera. Šneky sepneme párátkem, aby držely tvar.
Mouku rozdělíme na několik částí (malých) a každou dochutíme jiným druhem koření a bylinek, nebo si do mouky přimícháme takovou kombinaci koření a bylinek, které nám nejvíc chutnají.
Každou klobásu obalíme v některé z ochucených částí mouky a osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova. Hrubá mouka nám zajistí příjemnou křupavost klobásy.
Podáváme s bramborovou přílohou. Výborné s vařeným bramborem a kyselým zelím nebo s bramborovou kaší.