Bramborovo-houbová paštika
Recepty, HoubySuroviny
- 6 větších vařených a nastrouhaných brambor
- směs hub nakrájených na větší kostičky a povařených v troše vody
- 250 g na kostičky nakrájeného uzeného bůčku
- 1 cibule
- 6 - 8 lžic dětské krupičky (podle potřeby)
- vepřové sádlo
- 2 vejce
- 6 stroužků českého česneku
- sůl
- pepř
- trochu mléka
Postup Bramborovo-houbová paštika
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vymažeme pekáček sádlem a vysypeme krupičkou. Pak na malém kousku sádla zpěníme cibulku a trochu opečeme uzený bůček (uzený bůček doma nebyl, dala jsem kvůli vůni malý kousek uzeného špeku a kousek šunky od kosti).
Kastrol sejmeme z ohně a přisypeme strouhané brambory, krátce na vodě podušené houby, vejce, pokud je třeba, tak trochu mléka, sůl, pepř, dětskou krupičku, tou to celé zahustíme, a prolisovaný česnek (česneku dáváme tolik stroužků, kolik bylo brambor). Vše promícháme a pečeme v připraveném pekáčku asi 25 – 30 minut do zlatova.
Je to dobré, chce to možná méně sádla (připsala jsem do postupu). Mléko jsem nepotřebovala, brambor a hlavně krupičky bych příště dala trochu víc a možná i ještě jedno vajíčko nebo spíš bílek, aby to dobře drželo pohromadě Drželo mi to pohromadě jen tak tak. Chuťově dobré, ale ještě daleko lepší je to studené s chlebem a nakládanou zeleninou, to mi moc chutnalo. Dělala jsem z polovičního množství.