Bramborovo-houbová paštika

Recepty, Houby

Suroviny

6 větších vařených a nastrouhaných brambor
směs hub nakrájených na větší kostičky a povařených v troše vody
250 g na kostičky nakrájeného uzeného bůčku
1 cibule
6 - 8 lžic dětské krupičky (podle potřeby)
vepřové sádlo
2 vejce
6 stroužků českého česneku
sůl
pepř
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vymažeme pekáček sádlem a vysypeme krupičkou. Pak na malém kousku sádla zpěníme cibulku a trochu opečeme uzený bůček (uzený bůček doma nebyl, dala jsem kvůli vůni malý kousek uzeného špeku a kousek šunky od kosti).

  2. Kastrol sejmeme z ohně a přisypeme strouhané brambory, krátce na vodě podušené houby, vejce, pokud je třeba, tak trochu mléka, sůl, pepř, dětskou krupičku, tou to celé zahustíme, a prolisovaný česnek (česneku dáváme tolik stroužků, kolik bylo brambor). Vše promícháme a pečeme v připraveném pekáčku asi 25 – 30 minut do zlatova.

  3. Je to dobré, chce to možná méně sádla (připsala jsem do postupu). Mléko jsem nepotřebovala, brambor a hlavně krupičky bych příště dala trochu víc a možná i ještě jedno vajíčko nebo spíš bílek, aby to dobře drželo pohromadě Drželo mi to pohromadě jen tak tak. Chuťově dobré, ale ještě daleko lepší je to studené s chlebem a nakládanou zeleninou, to mi moc chutnalo. Dělala jsem z polovičního množství.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!