Pikantní bůčková pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 kg bůčku (prorostlejšího)
- 6 pálivých beraních rohů (čerstvých)
- 6 sterilovaných beraních rohů
- 1 sklenička paprikové pomazánky (pasty, kupuji z Kauflandu)
- 2 cibule (velké)
- 5 stroužků česneku
- 1/2 l černého piva
- kmín
- sůl
Postup Pikantní bůčková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, podlijeme 1/4l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva.
Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu. Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme.
Nakonec vmícháme sádlo z pekáče.
Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.