Pikantní bůčková pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 kg bůčku (prorostlejšího)
6 pálivých beraních rohů (čerstvých)
6 sterilovaných beraních rohů
1 sklenička paprikové pomazánky (pasty, kupuji z Kauflandu)
2 cibule (velké)
5 stroužků česneku
1/2 l černého piva
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, podlijeme 1/4l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva.

  2. Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu. Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme.

  3. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče.

  4. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!