Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- špagety podle chuti a množství, které sníme
- (bezvaječné, ale není to podmínkou)
- 2 menší rajčata
- cca 15 cm pórku
- cca 15 cm řapíkatého celeru
- 150-200 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce ostrého kečupu
- sůl
- pepř
- tvrdý sýr na strouhání
- slunečnicový olej
- 2 PL Čertovské omáčky
Postup Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji mírně osmažíme pórek nakrájený na kolečka, přidáme nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na nudličky nakrájenou hlívu.
Osolíme, opepříme, podlijeme asi 1,5 dl vody a dusíme zhruba 10-15 minut, do vyvaření vody. Když se voda téměř odpaří, přidáme 2 lžíce Čertovské omáčky a ještě chvilinku prohřejeme.
Do směsi přimícháme uvařené špagety, naložíme na talíř a posypeme sýrem.