Vafle kynuté přes noc

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 g (1 sáček) sušeného droždí
1/2 hrnku vody teplé asi 40°C
1 kávová lžička cukru
2 hrnky mléka teplého asi 40°C
2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
2 polévkové lžíce přepuštěného másla
1 polévková lžíce řepkového oleje
1 a 3/4 hrnku hladké mouky
1 kávová lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nalijeme teplou vodu, přidáme cukr a rozmícháme droždí.

  2. Necháme odstát. Pak přidáme mléko, žloutky, máslo olej.

  3. Do mouky vmícháme sůl a vmícháme do tekuté složky.

  4. Těsto přikryjeme a dáme odpočinout přes noc do ledničky. Zbylé bílky uložíme v uzavřené nádobě do ledničky.

  5. Druhý den vyndáme bílky. Necháme je asi 30 minut při pokojové teplotě. Pak ušleháme tuhý sníh. Ten pak vmícháme do těsta.

  6. Naléváme asi po 1/4 hrnku do rozehřáté formy na vafle. Pečeme do zlatohněda (asi 5 minut).

  7. Dozdobíme podle své chuti (šlehačka, ovoce, čokoláda a podobně).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!