Vafle kynuté přes noc
Recepty, MoučníkySuroviny
- 7 g (1 sáček) sušeného droždí
- 1/2 hrnku vody teplé asi 40°C
- 1 kávová lžička cukru
- 2 hrnky mléka teplého asi 40°C
- 2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
- 2 polévkové lžíce přepuštěného másla
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 kávová lžička soli
Postup Vafle kynuté přes noc
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy nalijeme teplou vodu, přidáme cukr a rozmícháme droždí.
Necháme odstát. Pak přidáme mléko, žloutky, máslo olej.
Do mouky vmícháme sůl a vmícháme do tekuté složky.
Těsto přikryjeme a dáme odpočinout přes noc do ledničky. Zbylé bílky uložíme v uzavřené nádobě do ledničky.
Druhý den vyndáme bílky. Necháme je asi 30 minut při pokojové teplotě. Pak ušleháme tuhý sníh. Ten pak vmícháme do těsta.
Naléváme asi po 1/4 hrnku do rozehřáté formy na vafle. Pečeme do zlatohněda (asi 5 minut).
Dozdobíme podle své chuti (šlehačka, ovoce, čokoláda a podobně).