Špenátové scones

Recepty, Předkrmy

Suroviny

50 g baby špenátu
150 g hladké špaldové mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky soli
¼ lžičky cukru
½ lžičky sušeného tymiánu
40 g másla
70 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Špenát dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Hned sceďte a vložte do ledové vody. Sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Překrájejte špenát na menší kousky.

  2. V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, cukr, tymián a kousky másla. Přidejte špenát, ještě trochu propracujte a zalijte mlékem. Zpracujte těsto.

  3. Na pomoučeném vále vytvarujte rovnoměrně silnou placku o průměru 15 cm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rozkrojte na 6 dílů. Opatrně je od sebe oddělte. Lehce potřete povrch vodou a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 15 minut.

  4. Vychladlé scones rozkrojte, potřete sýrem a ozdobte uzeným lososem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!