Špenátové scones
Recepty, PředkrmySuroviny
- 50 g baby špenátu
- 150 g hladké špaldové mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky cukru
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 40 g másla
- 70 ml mléka
Postup Špenátové scones
Postup přípravy receptu
-
Špenát dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Hned sceďte a vložte do ledové vody. Sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Překrájejte špenát na menší kousky.
V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, cukr, tymián a kousky másla. Přidejte špenát, ještě trochu propracujte a zalijte mlékem. Zpracujte těsto.
Na pomoučeném vále vytvarujte rovnoměrně silnou placku o průměru 15 cm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rozkrojte na 6 dílů. Opatrně je od sebe oddělte. Lehce potřete povrch vodou a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 15 minut.
Vychladlé scones rozkrojte, potřete sýrem a ozdobte uzeným lososem.