Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 600 g syrových brambor
- 500 g kysaného zelí
- 100 a anglické slaniny
- 1 velká cibule
- sádlo
- kmín
- sůl
- pepř
- špetka oregána
- trochu sušené papriky
- sáček na pečení
Postup Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku
Postup přípravy receptu
-
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky, cibuli na osminky, slaninu na kostky.
Zelí pokud je dlouhé překrájíme a lehce vymačkáme.
Brambory, osolíme, okořeníme a dáme se zelím, slaninou a cibulí do sáčku.
Přidáme změklé sádlo a pořádně promícháme.
Sáček uzavřeme a nahoře uděláme 5-6 dírek.
Položíme na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C 45-50 minut.
Asi deset minut před koncem sáček nahoře nařízneme (pozor na páru) a dopečeme do křupava.