Převrácený cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Drobenka:
- 30 g (2 lžíce) změklého másla
- 50 g (1/2 hrnku) drobků z máslových sušenek
- Borůvky:
- 200-250 g (1 vanička) borůvek
- 2 zarovnané lžíce moučkového cukru
- Tvaroh:
- 200 g (1 hrnek) plnotučného tvarohu
- najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- 2 zarovnané lžíce moučkového cukru
- 3-4 lžíce mléka
- máta na ozdobu
Postup Převrácený cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejte na 180°C. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs nasypte na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte 5 až 10 minut nebo dokud sušenky nezezlátnou.
Nechte si stranou několik borůvek na ozdobu. Polovinu zbylých borůvek rozmačkejte s moučkovým cukrem a vmíchejte do druhé poloviny. Směs rozdělte do servírovacích sklenek.
Všechny další přísady vyšlehejte a přilévejte mléko tak, abyste dosáhli požadované konzistence. Lžící směs rozdělte do sklenek na borůvkovou vrstvu, posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými borůvkami a lístky máty.