Převrácený jablečný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 máslo
- 1 a půl hrnku cukru krystal
- 3 vejce
- 1 lžička rumu (na dochucení)
- 1/2 hrnku mléka
- 1 a půl hrnku mouky
- 1 lžička pečícího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička skořice nebo skořicového cukru
- 1 hrnek třtinového cukru
- hrst brusinek (já použila přibližně 18 brusinek)
- 2 jablka
- šlehačka na ozdobu (já použila šlehačku ve spreji)
Postup Převrácený jablečný koláč
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme 3/4 másla, cukr krystal, vejce, rum, mléko, mouku, pečící prášek, sůl a skořici (já vše smíchala ručním šlehačem).
Na pánvi necháme rozpustit zbylé máslo a hnědý cukr.
Do dortové formy vlijeme směs z pánve. Na ní poklademe oloupaná, na měsíčky nakrájená jablka. Kde jsou mezery poklademe brusinky. Vše zalijeme těstem a dáme do trouby péct na 180°C na 50 minut.
Překlopíme formu na talíř, rozkrájíme a podáváme se šlehačkou pro ozdobu (já použila koupenou šlehačku ve spreji).