Převrácený jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 máslo
1 a půl hrnku cukru krystal
3 vejce
1 lžička rumu (na dochucení)
1/2 hrnku mléka
1 a půl hrnku mouky
1 lžička pečícího prášku
1/4 lžičky soli
1 lžička skořice nebo skořicového cukru
1 hrnek třtinového cukru
hrst brusinek (já použila přibližně 18 brusinek)
2 jablka
šlehačka na ozdobu (já použila šlehačku ve spreji)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme 3/4 másla, cukr krystal, vejce, rum, mléko, mouku, pečící prášek, sůl a skořici (já vše smíchala ručním šlehačem).

  2. Na pánvi necháme rozpustit zbylé máslo a hnědý cukr.

  3. Do dortové formy vlijeme směs z pánve. Na ní poklademe oloupaná, na měsíčky nakrájená jablka. Kde jsou mezery poklademe brusinky. Vše zalijeme těstem a dáme do trouby péct na 180°C na 50 minut.

  4. Překlopíme formu na talíř, rozkrájíme a podáváme se šlehačkou pro ozdobu (já použila koupenou šlehačku ve spreji).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!