Lahůdkový amur na zelenině
Recepty, RybySuroviny
- 1 menší amur (nebo kapr)
- sůl
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- 1 lilek
- 3 řapíky celeru
- 4 rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných rajčat
- 8 stroužků česneku
- sůl
- mletá paprika
- drcený kmín
- 2 dl bílého vína
- olej
- 2 lžíce kaparů (neměla jsem)
Postup Lahůdkový amur na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, obalíme ve směsi mouky a kukuřičné strouhanky a krátce osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, osolíme a okořeníme, zakápneme olejem a promícháme.
Dáme do trouby péct na 180°C asi na 15 minut.
Pak navrch poklademe osmahnuté kousky ryby, podlijeme vínem a pečeme ještě asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo bagetkou.