Lahůdkový bramborový salát s jogurtem, rajčaty a olivovým olejem

Recepty, Saláty

Suroviny

2000 g brambor
2 mrkve
1 petržel
1 celer
1 PL šťávy z citronu (nebo lžíce estragonového oleje)
1 plechovka sterilovaného hrášku
1 cibule
3 PL olivového oleje
2 -3 malé nízkotučné jogurty
sůl,
pepř,
hořčice
4 spařená a oloupaná cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na kostky nebo kostičky. Očištěnou zeleninu uvaříme do poloměkka a vychladlou nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme.

  2. Brambory a zeleninu vložíme do mísy, přidáme okapaný hrášek, spařená rajčátka a cibuli. Zakápneme olivovým olejem citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!