Rajská fazolovka

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g bílých menších fazolí
1 malý rajský protlak
bazalka
2 zeleninové bujóny
majoránka
100 g salámu gothaj
1 mrkev
1 velká cibule
8 stroužků česneku
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
3 bobkové listy
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička cukru
olivový olej
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky namočené přes noc dáme vařit, ne úplně do měkka. V hrnci s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev na malé kousky, zasypeme bazalkou, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a česnek na plátky, chvíli orestujeme.

  2. Pak přidáme nedovařené fazole i s vodou ve které se vařily, přidáme rajčatový protlak, citronovou šťávu, cukr, pokrájený salám a vhodíme zeleninové bujony.

  3. Vaříme dokud fazole úplně nezměknou a dáme majoránku. Polévka je dost hustá, ale může se ještě zahustit instantní světlou jíškou a vhodíme nakrájenou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!