Rajská omáčka s grusetkami (Dělená strava podle LK - zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g zadního hovězího masa
1 cibule
rajský protlak
5 rajčat
skořice
med
6 ks nového koření
12 kuliček pepře
4 bobkové listy
slunečnicový olej
Grusetky:
5 vajec
Mozzarella bez nálevu
špetka soli
velká špetka sody
1-2 lžíce vody
vrchovatá lžíce psyllia

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do osolené vody a spolu s 6 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.

  2. Na troše oleje orestujeme cibuli, rajský protlak, zalijeme vývarem, přidáme několik rajčat a čajánek se zbývajícím kořením. Vaříme cca 20 min, pak vyndáme koření, rozmixujeme omáčku, dochutíme skořicí, dosladíme medem nebo kokosovým cukrem. Vložíme maso pokrájené na porce.

  3. Grusetky: všechny ingredience rozmixujeme, 10 minut počkáme a znovu mixujeme. Nalijeme na plech na pečicí papír a pečeme na 160°C asi 15 min. Srolujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!