Rajská omáčka s grusetkami (Dělená strava podle LK - zvířata)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g zadního hovězího masa
- 1 cibule
- rajský protlak
- 5 rajčat
- skořice
- med
- 6 ks nového koření
- 12 kuliček pepře
- 4 bobkové listy
- slunečnicový olej
- Grusetky:
- 5 vajec
- Mozzarella bez nálevu
- špetka soli
- velká špetka sody
- 1-2 lžíce vody
- vrchovatá lžíce psyllia
Postup Rajská omáčka s grusetkami (Dělená strava podle LK - zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do osolené vody a spolu s 6 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.
Na troše oleje orestujeme cibuli, rajský protlak, zalijeme vývarem, přidáme několik rajčat a čajánek se zbývajícím kořením. Vaříme cca 20 min, pak vyndáme koření, rozmixujeme omáčku, dochutíme skořicí, dosladíme medem nebo kokosovým cukrem. Vložíme maso pokrájené na porce.
Grusetky: všechny ingredience rozmixujeme, 10 minut počkáme a znovu mixujeme. Nalijeme na plech na pečicí papír a pečeme na 160°C asi 15 min. Srolujeme a nakrájíme.