Čína dle Patrika

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
3 žloutky
4 lžíce sojové omáčky
2 lžíce worchestru
1-2 lžičky Podravky (Originál)
3 stroužky česneku
1 lžička kari (používám mlýnek)
špička nože chilli či jiné ostré s capsaicinem
3 lžíce oleje (slunečnice, oliva)
100 g škrobové moučky
2 větší mrkve nakrájet na julien (sirky)
bílé zelí nakrájet na nudličky (200-400 g) dle chuti
pórek na finále

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 kg kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky (ne nudličky) 3-5 mm napříč prsem potřebuješ toto: Samotná tepelná úprava je to nejdůležitější. Nejprve orestuji na trošce oleje mrkev (2-3 min.), poté přidám trochu kari a po 30-ti vteřinách odrazím troškou vody (ani velkej panák), zredukuji a odeberu bokem.

  2. Každý kousek kuřecího masa obalím ve škrobu, poté z každé strany minutku dvě zarestuji a vyndavám na misku.

  3. Vytřu pánev dočista a na trošce čistého oleje dám zarestovat zelí 2-4 minuty, přidám hotové maso a mrkev, zastříknu sojovou omáčkou, poté zaleju trochou vody či kuřecím vývarem, několikrát protočím a na poslední minutku-dvě přidám ozdobně nakrájený pórek. Výsledek je dle mého názoru úžasný. A to zelí?? Bambusové výhonky strčí do kapsy. Příloha dle chuti: nudle (na trhu mám vyzkoušené VIMIXA NOODLES(Do 40 Kč)Tesco, Albert - excelentní ! Či jasmínová nebo prostě dostupná rýže, hlavně jí udělat bez příchutí, jen se solí, chutí je v číně bambilion.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!