Krůtí a uzené na houbách dušené

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky z krůtího stehna
kousek uzeného masa třeba žebra
hrst sušených hub
2 cibule
150 g slaniny
8 kuliček jalovce
kmín
majoránka
hladká mouka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Houby předem namočíme do vody.

  2. Krůtí maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  3. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme vymačkané houby a chvilku restujeme.

  4. Vložíme krůtí maso, opečeme z obou stran, přidáme uzené, posypeme kmínem, dáme i jalovec a podlijeme vodou z hub. Dusíme, občas podlíváme, maso průběžně obracíme.

  5. Nakonec přidáme majoránku.

  6. Maso vyjmeme, udržujeme v teple.

  7. Výpek podle potřeby zaprášíme ještě trochou mouky, promícháme, zalijeme vodou a cca 15 minut prováříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!