Kokosky plněné čokoládovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Kokoskové těsto:
4 bílky
80 g krupicového cukru
200 g moučkového cukru
150 g jemného kokosu
20 g polohrubé mouky
Linecká kolečka:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
vanilkový cukr
citronová kůra
Náplň:
200 g změklého másla
2 tabulky změklé kvalitní čokolády
1 lžíce rumu
marmeláda
Poleva:
100 g másla
4 tyčinky ledových kaštanů

Postup přípravy receptu

  1. Kokosky: z bílků ušleháme sníh do polotuhé konzistence a po troškách zašleháme krupicový cukr. Pak všleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud se sníh neprohřeje (na dně se tvoří cukrová krusta). Nádobu z lázně vyjmeme, zašleháme mouku a kokos a šleháme do vychladnutí. Sáčkem stříkáme na pečicí papír malé kokosky. Pečeme na 150 st.C do zrůžovění. Linecká kolečka (podklady): smícháme všechny suroviny a zpracujeme v těsto. Necháme odležet alespoň dvě hodiny v ledničce, pak vyválíme plát a vykrájíme kolečka, zhruba o velikosti kokosky. Pečeme při 180 st.C cca 7 minut (do zrůžovění, nutno hlídat). Čoko krém: změklé máslo vyšleháme s rozměklou čokoládou (lze čokoládu nechat povolit v misce v mikrovlnce nebo vodní lázni) do pěny, můžeme ochutit rumem.

  2. Na linecké kolečko dáme trochu marmelády, sáčkem stříkneme čokoládovou pěnu (krém), zaklopíme kokoskou.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany s máslem, vymícháme hladkou polevu a namáčíme spodky kokosek (cca do poloviny kokosky). Odkládáme na pečicí papír a uložíme ztuhnout do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!