Kokosky mačené v čokoládě
Recepty, CukrovíPostup Kokosky mačené v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělíme chvíli předem, aby nabyly pokojové teploty. Poté začneme šlehat a když začne vznikat sníh, pomalu začneme přisypávat krupicový cukr. Šleháme do té doby, než vznikne tuhý lesklý sníh. Gumovou stěrkou poté vmícháme kokos.
Měla by vzniknout hmota, ze které budeme dělat kuličky. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme ještě kokos. Pokud se naopak sype, vyšleháme vedle ještě trochu sněhu a dáme do směsi. Poté na plech vyložený pečicím papírem tvoříme kuličky asi o velikosti vlašského ořechu a prsty lehce zmáčkneme, aby vznikla placička nebo hrudka. Pečeme v rozehřáté troubě na 175°C, dokud kokosky nezezlátnou.
Poté necháme vychladnout a mezitím nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu. Vychladlé kokosky zespodu namáčíme a namočenou stranou nahoru pokládáme zpět na plech. Necháme zatuhnout a můžeme polít čokoládou ještě seshora. Skladujeme v uzavřené nádobě, aby se proležely a zůstaly měkké.