Čaj s pečeným ovocem
Recepty, NápojeSuroviny
- 1000 g ovoce
- (např.: 250 g jablk, 250 g pomerančů, 250 g malin, 250 g rybízu)
- 2 citrony (přidávámeme jenom šťávu)
- 1/2 pomeranče (šťáva)
- 300 g krupicového cukru
- 1 badyán
- 4 hřebíčky
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 balení ovocný čaj (budeme potřebovat 1 l ovoc. čaje)
Postup Čaj s pečeným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Jablka pečlivě omyjte, očistěte, vykrájejte z nich jádřince a nakrájejte na menší kousky. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na dílky. Maliny a rybíz opláchněte a poté nechte okapat. Všechno ovoce promíchejte a podle chuti zakapejte čerstvou citronovou a pomerančovou šťávou.
Veškeré nakrájené ovoce rozprostřete na plech s vyšším okrajem, posypejte je krupicovým cukrem, přidejte badyán, hřebíček, mletou skořici a trochou na jemno nastrouhané pomerančové kůry. Pečte v předem vyhřáté troubě při 170°C po dobu přibližně 30 minut.
Po upečení vložte směs do průhledných šálků a zalijte oblíbeným ovocným čajem. Můžete je dozdobit plátkem citronu. Zbylé ovoce uzavřete do sklenic a uložte do chladu.