Pečený jablečno-citrónovo-zázvorový čaj
Recepty, NápojeSuroviny
- 2 kg jablek
- 2 velké citróny
- 1 větší zázvor
- 2 lžičky mleté skořice
- 5 ks badyánu
- 8 ks hřebíčku
- 1 kg cukru (napůl s třtinovým cukrem)
- můžeme přidat 2 dl rumu
Postup Pečený jablečno-citrónovo-zázvorový čaj
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka pokrájíme na menší kousky, zázvor na maličké kostičky a vše dáme na pekáč. Vymačkáme oba citróny, šťávu nalijeme na ovoce, přidáme cukr, koření, vše promícháme.
Dáme péct na cca 45 minut a průběžně promícháme, zhruba po 10 minutách.
Horkou směs plníme do čistých sterilních sklenic a následně dáme na cca 10 minut sterilovat při 200 stupních do trouby na pekáč, ve kterém je cca 3 cm vody. Vyndáme a otočíme dnem vzhůru. Na jeden hrnek nápoje dáváme cca 2 lžičky směsi.