Pečený jablečno-citrónovo-zázvorový čaj

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 kg jablek
2 velké citróny
1 větší zázvor
2 lžičky mleté skořice
5 ks badyánu
8 ks hřebíčku
1 kg cukru (napůl s třtinovým cukrem)
můžeme přidat 2 dl rumu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka pokrájíme na menší kousky, zázvor na maličké kostičky a vše dáme na pekáč. Vymačkáme oba citróny, šťávu nalijeme na ovoce, přidáme cukr, koření, vše promícháme.

  2. Dáme péct na cca 45 minut a průběžně promícháme, zhruba po 10 minutách.

  3. Horkou směs plníme do čistých sterilních sklenic a následně dáme na cca 10 minut sterilovat při 200 stupních do trouby na pekáč, ve kterém je cca 3 cm vody. Vyndáme a otočíme dnem vzhůru. Na jeden hrnek nápoje dáváme cca 2 lžičky směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!