Bramborový salát s řapíkatým celerem a sušenými rajčaty

Recepty, Saláty

Suroviny

600 g brambor uvařených den předem
5-6 sušených rajčat
2 řapíky celeru
2 jarní cibulky i s natí
150 g zakysané smetany
2-3 lžíce majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky nebo špetka cukru
sůl
pepř
vařená vejce na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na větší kousky. Cibulku, řapíky a rajčata na kousky. Část zelené natě odebereme na posypání.

  2. Do misky dáme smetanu, majonézu a zbytek surovin. Vše promícháme a ochutíme solí a pepřem. Vše spojíme s bramborami a necháme uležet. Podáváme samostatně nebo jako přílohový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!