Domácí karlovarský knedlík

Recepty, Přílohy

Suroviny

10 ks starších rohlíků (nebo žemlí)
200 ml mléka 3,5%
30 g másla
2 vejce
40 g hrubé mouky
čerstvá pažítka
čerstvá petrželová nať
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou a,,chvíľu necháme odstáť,,.

  2. Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ.

  3. Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky.

  4. Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom.

  5. Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potr. fóliu a môžme servírovať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!