Domácí karlovarský knedlík
Recepty, PřílohySuroviny
- 10 ks starších rohlíků (nebo žemlí)
- 200 ml mléka 3,5%
- 30 g másla
- 2 vejce
- 40 g hrubé mouky
- čerstvá pažítka
- čerstvá petrželová nať
- muškátový oříšek
- mletý pepř
- sůl
Postup Domácí karlovarský knedlík
Postup přípravy receptu
-
Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou a,,chvíľu necháme odstáť,,.
Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ.
Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky.
Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom.
Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potr. fóliu a môžme servírovať.