Jablečno-ořechové řezy bez mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 220 g vlašských ořechů
- 2 větší jablka
- 40 g másla
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce rozinek
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce rumu
- 3 vejce
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- Zálivka:
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce citrónové šťávy
Postup Jablečno-ořechové řezy bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Z ořechů odebereme 70 g a nasekáme nožem nahrubo, zbytek ořechů umeleme. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a jablka nakrájíme na malé kostičky. V misce je promícháme s nasekanými ořechy, skořicí a propláchnutými a okapanými rozinkami.
Změklé máslo rozmícháme s hnědým cukrem a pak po jednom přišleháme vejce. Vmícháme smetanu a rum. Přidáme mleté ořechy promíchané s kypřícím práškem a nakonec přimícháme jablečnou směs. Těsto nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25-30 minut. Plech vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Moučkový cukr dobře vymícháme s rumem a citrónovou šťávou. Teplé řezy rovnoměrně pokapeme a zálivku rozetřeme po celém povrchu. Dáme vychladit, rozkrájíme na řezy a můžeme podávat.