Jablečno-ořechové řezy bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g vlašských ořechů
2 větší jablka
40 g másla
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
2 lžíce rozinek
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce rumu
3 vejce
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
Zálivka:
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce rumu
2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Z ořechů odebereme 70 g a nasekáme nožem nahrubo, zbytek ořechů umeleme. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a jablka nakrájíme na malé kostičky. V misce je promícháme s nasekanými ořechy, skořicí a propláchnutými a okapanými rozinkami.

  2. Změklé máslo rozmícháme s hnědým cukrem a pak po jednom přišleháme vejce. Vmícháme smetanu a rum. Přidáme mleté ořechy promíchané s kypřícím práškem a nakonec přimícháme jablečnou směs. Těsto nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25-30 minut. Plech vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  3. Moučkový cukr dobře vymícháme s rumem a citrónovou šťávou. Teplé řezy rovnoměrně pokapeme a zálivku rozetřeme po celém povrchu. Dáme vychladit, rozkrájíme na řezy a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!