Vepřová pečeně
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřová pečeně
Postup přípravy receptu
-
Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky. Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe. Do zářezu vložit slaninu a šunku a dále tenké stroužky česneku (nemusí být). Osolit, můžeme i opepřit, přidat koření vhodné na toto maso. Já potírám tekutými kořeními, vytvoří krásnou kůrku. Pokud nemáte tekuté koření, potřít olejem. Ovázat potravinovým provázkem a ideálně nechat v lednici do druhého dne odležet, ale nemusí být.
Maso z jedné a druhé strany zprudka osmažíme na oleji. Mezitím nakrájet cibulku na kostičky. Tu pak vložit do pánvičky po vytažení masa. Pečínku posypat trochu kmínem, přidat cibuli a vložit do trouby vyhřáté na 170 C. Podléváme vlastní šťávou z výpeku.