Čočkový salát s brynzou
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g uvařené čočky
- 3 rajčata
- 1 cuketa (do 20 cm)
- 1 hlávka česneku
- 3 snítky tymiánu
- chilli paprička (nemusí být)
- olej
- 150 g brynzy
- Zálivka:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- sůl
- pepř
Postup Čočkový salát s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Paradajky a cuketu nakrájame na kocky.
Na oleji restujeme na plátky narezaný cesnak, kým nezačne voňať.
Potom vložíme nakrájanú zeleninu, tymián a krátko, ale na prudkom ohni orestujeme. Zelenina musí len jemne zmäknúť a ostať chrumkavá. Ak máme radi ostré, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku.
Zeleninu zmiešame s uvarenou šošovicou a vyberieme stopky tymiánu.
Všetky suroviny na zálievku premiešame a prilejeme k šalátu. Ešte raz jemne premiešame.
Hotový šalát na tanieri posypeme rozdrobenou bryndzou.
Podávame teplý alebo necháme vychladnúť.