Plněné knedlíky s dušeným červeným zelím

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Knedlíky:
bramborové těsto (ze sáčku nebo domácí)
500 g uzeného masa
stroužek česneku
petrželová nať
vejce
pepř
sůl
Zelí:
červené sterilované zelí
drcený kmín
cukr
sůl
cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bramborové těsto.

  2. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem, opepříme, osolíme a zamícháme.

  3. Z bramborového těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky, které rukou rozplácneme, naplníme masovou směsí a dobře zabalíme do kuličky (knedlíčku). Vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou.

  4. Ze zelí vylijeme nálev, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, osolíme, přidáme kmín a dusíme do změknutí. Dochutíme cukrem, případně octem.

  5. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou na proužky. Na talíř rozkrojíme plněné knedlíky, přidáme dušené zelí a dozdobíme usmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!