Králík podle dědečkova chalupářského receptu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 větší králík
- 4 králičí stehna
- 3 cibule
- celý kmín
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- 2 bobkové listy
- tymián
- nové koření
- 2-3 zelené papriky
- 4 rajčátka
- Marináda:
- 150 ml oleje
- 250-300 ml červeného vína
- 1 PL worcesteru
- 1 PL sójové omáčky
- 2 PL plnotučné hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 2 PL čerstvého strouhaného křenu
Postup Králík podle dědečkova chalupářského receptu
Postup přípravy receptu
-
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet.
Na druhý den pak králíka poklademe ještě plátky cibule, kousky rajčátek, paprik, přidáme koření a přiklopený pekáč s králíkem dáme péci do předehřáté trouby. Podléváme po celou dobu pečení jen marinádou.
Ke konci pečeme králíka již odklopeného, chceme-li mít více šťávy, podlijeme ještě vývarem a dopečeme do zlatova. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.