Králík podle dědečkova chalupářského receptu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 větší králík
4 králičí stehna
3 cibule
celý kmín
sůl
čerstvý mletý pepř
2 bobkové listy
tymián
nové koření
2-3 zelené papriky
4 rajčátka
Marináda:
150 ml oleje
250-300 ml červeného vína
1 PL worcesteru
1 PL sójové omáčky
2 PL plnotučné hořčice
1 lžička sladké papriky
2 PL čerstvého strouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet.

  2. Na druhý den pak králíka poklademe ještě plátky cibule, kousky rajčátek, paprik, přidáme koření a přiklopený pekáč s králíkem dáme péci do předehřáté trouby. Podléváme po celou dobu pečení jen marinádou.

  3. Ke konci pečeme králíka již odklopeného, chceme-li mít více šťávy, podlijeme ještě vývarem a dopečeme do zlatova. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!