Králík s cuketovo-okurkovým pyré z pomalého hrnce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 králík
- 450 g očištěné cukety
- 150 g špeku
- 1 cibule
- 5 sladkokyselých okurek
- 1 dl nálevu z okurek
- mletý pepř
- sůl
- provensálské koření
- plátek másla na zjemnění
Postup Králík s cuketovo-okurkovým pyré z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a vetřeme provensálské koření.
Do kameninové nádoby pomalého hrnce (dále jen PH) dáme na kostky nakrájenou cuketu, okurky a okurkový nálev.
Na drobné kostičky nakrájený špek dáme do velké pánve vyškvařit do zlatavé barvy. Pak ho děrovanou podběrkou přendáme do PH a část puštěného tuku slijeme stranou.
Do zbytku tuku v pánvi dáme drobně pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a odhrneme ji k okraji. Do pánve vložíme porce králíka a necháme je ze všech stran prudce osmažit.
Poté vše přendáme do PH, přiklopíme poklicí a hrnec necháme pracovat na II. stupeň (high) 4 hodiny.
Měkké maso vyndáme a uchováme v teple. Do PH dáme máslo a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby dochutíme.
Na nahřáté talíře naservírujeme pyré, porce masa a podáváme s vařenými bramborami.