Ravioli z červené řepy a píniových oříšků (raw)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2-3 větší řepy
šťáva z 1/2 citronu
1,5 lžíce olivového oleje
sůl
Náplň:
1 hrnek piniových oříšků (namočených cca na hodinu do vody)
1 lžíce nasekané šalotky
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžičky lahůdkového droždí (pozor, nejedná se o klasické droždí na pečení!)
kůra z jednoho citronu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
Pesto-olej:
1 větší rozmačkaný stroužek česneku
3 lžíce nasekané pažitky
1/3 hrnku bazalky (listů nebo můžete nahradit např. špenátem)
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce vody
1/2 lžička agáve sirupu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Řepy omyjte, zbavte konců a oloupejte. Poté je nožem nebo na struhadle nakrájejte na co nejtenčí plátky. Z nich vykrájejte požadované tvary (ze zbytku řepy si udělejte například šťávu, chcete-li být zdraví jako řípa) a přendejte do misky či dobře uzavíratelného sáčku. V misce smíchejte šťávu z půlky citronu, 1 a 1/2 lžíce olivového oleje a sůl, přelijte řepy a nechte nejméně hodinu marinovat.

  2. Mezitím připravte náplň: všechny ingredience jednoduše rozmixujte v mixéru (resp. food processoru), výsledek by neměl být uplně kašovitý, náplň by měla být spíš lehce drobenková.

  3. Co se týče pesta, postupujte stejně. Vše rozmixujte v mixéru.

  4. Pro servírování na každou řepu navrstvěte trochu náplně, přikryjte dalším plátkem, přelijte pestem a podávejte. Ozdobte solí a pažitkou. Jednotlivé složky skladujte na chladném místě, zkonzumujte co nejrychleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!