Ravioli z červené řepy a píniových oříšků (raw)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2-3 větší řepy
- šťáva z 1/2 citronu
- 1,5 lžíce olivového oleje
- sůl
- Náplň:
- 1 hrnek piniových oříšků (namočených cca na hodinu do vody)
- 1 lžíce nasekané šalotky
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 2 lžičky lahůdkového droždí (pozor, nejedná se o klasické droždí na pečení!)
- kůra z jednoho citronu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- Pesto-olej:
- 1 větší rozmačkaný stroužek česneku
- 3 lžíce nasekané pažitky
- 1/3 hrnku bazalky (listů nebo můžete nahradit např. špenátem)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce vody
- 1/2 lžička agáve sirupu
- špetka soli
Postup Ravioli z červené řepy a píniových oříšků (raw)
Postup přípravy receptu
-
Řepy omyjte, zbavte konců a oloupejte. Poté je nožem nebo na struhadle nakrájejte na co nejtenčí plátky. Z nich vykrájejte požadované tvary (ze zbytku řepy si udělejte například šťávu, chcete-li být zdraví jako řípa) a přendejte do misky či dobře uzavíratelného sáčku. V misce smíchejte šťávu z půlky citronu, 1 a 1/2 lžíce olivového oleje a sůl, přelijte řepy a nechte nejméně hodinu marinovat.
Mezitím připravte náplň: všechny ingredience jednoduše rozmixujte v mixéru (resp. food processoru), výsledek by neměl být uplně kašovitý, náplň by měla být spíš lehce drobenková.
Co se týče pesta, postupujte stejně. Vše rozmixujte v mixéru.
Pro servírování na každou řepu navrstvěte trochu náplně, přikryjte dalším plátkem, přelijte pestem a podávejte. Ozdobte solí a pažitkou. Jednotlivé složky skladujte na chladném místě, zkonzumujte co nejrychleji.