Krémová polévka z kořenové zeleniny

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g petržele
150 g mrkve
2 řapíky celeru
1 cibule
olej
100 ml bílého vína
pepř
sůl
1 lžička mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. Pridáme na kúsky narezanú mrkvu, petržlen a 1 stonku zeleru. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a cca 15 minút povaríme.

  3. Polievku rozmixujeme, pridáme víno a necháme prejsť varom.

  4. Na troške oleja orestujeme na tenké prúžky nakrájanú druhú stonku zeleru. Zeler vyberieme, dáme do taniera na polievku a vo výpeku rozmiešame mletú papriku, ktorou pokvapkáme polievku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!