Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 hrubší plátky krkovice (po cca 200 g)
- 1 cibule
- Marináda:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1/2 hrnku vody
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- Salát:
- 5 středních brambor uvařených předem
- 2 vejce na tvrdo
- 4-5 ředkviček
- 1-2 jarní cibulky
- 2 lžičky hořčice
- 2-3 lžíce majonézy (nebo napůl se zakysanou smetanou)
- sůl
- pepř
Postup Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme protlak a minutku restujeme. Odstavíme, zalijeme vodou, přidáme všechny zbývající suroviny a dochutíme. Maso nenaklepáváme a naložíme na 24 hodin do lednice.
Před pečením hodinu předem vytáhneme. Dáme i s marinádou a posypané nakrájenou cibulí do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Troubu stáhneme na 150 stupňů a v přikrytěm pekáčku pečeme cca 2 hodiny do měkka.
Na bramborový salát nakrájíme brambory a vejce na kostky a ředkvičku na drobné kostičky. Přidáme hořčici, drobně nakrájenou cibulku a majonézu. Dochutíme solí a pepřem Dáme uležet a podáváme s upečenou krkovicí.