Džuveč s tuňákem podomácku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- konzerva tuňáka v oleji (kousky 185 g)
- hrnek rýže (250 ml)
- cibule
- 2 rajčata
- 1-2 bílé papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce hrášku (měla jsem mražený)
- 1 lžička mleté papriky
- vývar nebo voda (cca 2 hrnky)
- sůl
- pepř
Postup Džuveč s tuňákem podomácku
Postup přípravy receptu
-
Slijeme olej z tuňáka a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak.
Po chvilce vsypeme rýži, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vše přivedeme k varu, promícháme a přikryté dáme do vyhřáté trouby na 200 st.
Pečeme 25-30 minut. Průběžně promícháváme a dle potřeby dolijeme vývar. Před koncem vsypeme hrášek a lehce vmícháme tuňáka. Dobře prohřejeme a můžeme podávat.