Vietnamský krevetový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

18 krevet
2 čtverce rýžových nudlí
1 mrkev
půl okurky
1 lžíci olivového oleje
1 stroužek česneku
Dresink:
1 lžíce šťávy citronu
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce rýžového octu
chilli paprička
1 stroužek česneku
malá červená cibule
1 lžíce cukru
1 lžíce vody dle potřeby
sůl není potřeba, rybí omáčka je slaná
čerstvě mletý černý pepř
čerstvý koriandr k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu. Do rozehřáté pánve dáme olej, přidáme plátky česneku z jednoho stroužku a krevety. Restujeme velmi rychle a jakmile krevety zrůžoví, vyndáme je na talířek. Očištěnou mrkev a okurku bez semen nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky.

  2. V mističce smícháme ingredience na dresink, rybí omáčku a ocet přidáváme postupně po lžičkách podle chuti, jaká nám vyhovuje a dle potřeby můžeme malinko zředit vodou nebo přidat olivový olej, cibuli, česnek a chilli dáváme do dresinku velmi jemně nakrájené.

  3. Salát podle Vietnamců podáváme s ingrediencemi rozdělenými na talíře a dresink zvlášť. Můžeme ale salát promíchat v míse i s dresinkem a pak rozdělit na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!