Brambory, pečené v zeleninovém leču
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 omytých brambor
- sůl, pepř
- 5 - 6 PL zeleninového leča ve sladkokyselém nálevu
- olivový olej
- 4 hnědé žampiony
- petrželka, tymián
Postup Brambory, pečené v zeleninovém leču
Postup přípravy receptu
-
Zeleninové lečo, petrželku, olivový olej, tymián, rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem. Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, naložíme do směsi s lečem, promícháme a necháme v chladu cca 30 minut.
Takto naložené brambory vložíme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem na program gril. Když brambory začnou zlátnout, gril vypneme, vmícháme plátky žampionů, promícháme a dál pečeme do úplného změknutí brambor na 170 stupňů.